Massale inzending zienswijzen levert gesprek op met wethouder Amsterdam

11 juli 2024

Massale inzending zienswijzen levert gesprek op met wethouder Amsterdam

De oproep van het Watersportverbond om zienswijzen in te dienen tegen de ongelijke behandeling van verschillende groepen watersporters in Amsterdam, heeft meer dan 1000 reacties opgeleverd. Dankzij al die reacties heeft de wethouder van Amsterdam ingestemd met een overleg met het Watersportverbond, HISWA-RECRON, en de Nautische Dienstverleners van Amsterdam. 

In haar missie om van Amsterdam een emissieloze zone te maken, mogen bootbezitters met een BHG-vignet (Binnenhavengeld Vignet) volgens een voorstel dat voorligt tot 2030 met een brandstofmotor varen. Bezitters van een doorvaartvignet mogen dat tot 2027. In het bijzonder benadeelt dit de watersporters die in een commerciële- of verenigingshaven buiten de binnenstad liggen. Het Watersportverbond pleit voor een gelijke behandeling van alle partijen.

Naast het verzoek voor een gesprek met de wethouder, heeft het regioteam Noord-Holland-Zuid van het Watersportverbond, in samenwerking met de andere twee partijen, ingesproken bij de raadscommissie Mobiliteit, Openbaar Vervoer en Water. Inzet hierbij was dat de kwestie in de gemeenteraad wordt besproken. Bij huidige voorstel is dat namelijk niet gebeurd. 

Ook dient de gemeente formeel te reageren op de ingediende zienswijzen. Die reactie hebben wij nog niet ontvangen.

 

Standpunt Watersportverbond

Als Watersportverbond zijn wij voorstander van de transitie naar emissieloos varen. Daarbij willen wij echter dat elke watersporter/bootbezitter gelijk wordt behandeld.  

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

In mijn regio

De partners van het Watersportverbond