Nieuw: online sportbestuurdersplatform

25 juli 2024

Nieuw: online sportbestuurdersplatform 

Als verenigingsbestuurder heb je vaak te maken met vraagstukken die vergelijkbaar zijn of raken aan vragen die collega verenigingsbestuurders bezighouden. Vanaf 1 oktober is het mogelijk om je als bestuurder van een bij het Watersportverbond aangesloten vereniging aan te melden voor het Sportbestuurdersplatform. Ter voorbereiding  leggen wij alvast uit waar het sportbestuurdersplatform toe kan dienen.

Het Sportbestuurdersplatform is een online omgeving waar je met elkaar in gesprek gaat, kennis deelt, elkaar inspireert en versterkt. Of het nu gaat om vrijwilligersbeleid, ledenbehoud of het verduurzamen van de accommodatie. Op het platform kan je aan andere bestuurders vragen stellen en helpen met belangrijke thema’s die bij andere verenigingen spelen. 

 

De voordelen op een rij
  • Krijg antwoord op jouw vragen van andere verenigingsbestuurders
  • Help/denk mee met vragen van andere verenigingsbestuurders
  • Krijg inspiratie van succesvolle initiatieven elders en gedeelde documenten
Sportspecifieke en sportgenerieke vragen 

Vaak zijn vraagstukken die bij verenigingen leven sportoverstijgend, waardoor bestuurders van verschillende sporten elkaar vernieuwende inzichten kunnen bieden. Op het platform is het dan ook mogelijk om vragen te stellen die door bestuurders van andere verenigingen dan watersportverenigingen kunnen worden beantwoord. 

 

Aparte omgeving specifiek voor Watersportverenigingen

Het Sportbestuurdersplatform is ingedeeld in diverse thema’s, zodat gebruikers gemakkelijk de juiste informatie kunnen vinden en vragen kunnen stellen. Naast sportgenerieke vragen kun je ook sportspecifieke vragen stellen aan bestuursleden uit dezelfde sport. Hiervoor is een aparte, besloten, omgeving voor watersportverenigingen ingericht.

 

Over het Sportbestuurdersplatform

Het Sportbestuurdersplatform is gebaseerd op ‘Eén tweetje’ van de KNVB, de online community die voetbalclubs met elkaar verbindt om kennis en ervaringen uit te wisselen. Omdat veel vraagstukken sportoverstijgend zijn, startten de KNVB, Yard en NOC*NSF in 2022 een pilot met tien bonden om te onderzoeken hoe clubbestuurders van verschillende sporten elkaar kunnen versterken via een online platform. Sinds de pilot zijn bijna duizend sportbestuurders actief op het platform en is het verder doorontwikkeld, waardoor het nu nog beter aansluit bij de wensen en behoeften van verenigingsbestuurders. 

 

Deelname aan het platform is gratis. 

 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Verenigingen

De partners van het Watersportverbond