Wintertraining voor radiozeilen

Verbeter je vaardigheden en race-strategieën

24 oktober 2024

Radiozeilen Nederland lanceert haar wintertrainingsprogramma 2024-2025 voor liefhebbers van radiografisch bestuurde boten. Dit programma is ontworpen om de vaardigheden van Nederlandse radiozeilers te verbeteren. De training legt de nadruk op het trimmen van de boot, starttechnieken en race-strategieën, waarmee de veelvoorkomende uitdagingen van zeilers worden aangepakt.

De belangrijkste klassen voor de training zijn Marblehead en RG65, maar deelnemers uit andere klassen kunnen worden toegelaten, afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Cursusopbouw
  • Twee theorietrainingen over de zeilregels (RRS), gegeven door Geert Geelkerken bij het Watersportverbond in Utrecht.
  • Drie praktijktrainingen, met de RG65 en Marblehead, op het Veluwemeer in Biddinghuizen, onder begeleiding van Rob Sepers.
Interactieve webinars

Voorafgaand aan elke trainingssessie zal Rob Sepers webinars leiden waarin hij de wedstrijdstrategie en tactieken bespreekt om de deelnemers voor te bereiden.

Locaties:
  • Theoriesessies: Watersportverbond, in het gebouw De Weerelt van Sport, Utrecht.
  • Praktijksessies: Veluwemeer bij Strandpaviljoen Bremerbaai, Biddinghuizen.
Extra’s:
  • Drone-opnames van de praktijksessies worden gebruikt voor de nabespreking. Vrijwilligers voor video- of drone-opnames zijn welkom.

Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers. Als er meer inschrijvingen zijn van andere klassen wordt er mogelijk een tweede zeiltraining georganiseerd. Aanmelden doe je via rzn@radiozeilen.nl

 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport zeilen, wind- en kitesurfen

De partners van het Watersportverbond