‘Toekomstdromen voor de Randmeren’

27 augustus 2024

Stem op jouw toekomstdromen voor de Randmeren

Het Watersportverbond, HISWA-RECRON, de Waterscouts Nijkerk en Zeil- en Motorbootvereniging 'De Zuidwal' openden op 21 augustus 2024 de 7e en laatste expositie in het kader van de Tien Toekomstdromen voor de Randmeren, een participatieproject van de Gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren. Eerder deze zomer werden op 6 andere locaties langs de randmeren de Toekomstdromen door middel van de expositie bekendgemaakt. Nu mogen de inwoners en bezoekers van Nijkerk, als laatste locatie, tot uiterlijk 9 september hun stem uitbrengen op de voor hen meest passende droom.

Het gezamenlijke doel is de recreatie van de watersporter aan het randmeer te optimaliseren, met optimale waterkwaliteit en natuurbehoud. Hiertoe is en blijft het van belang zoveel mogelijk water in de Randmeren bevaarbaar te houden door structureel het fonteinkruid te blijven maaien ook buiten de betonde vaargeulen. Ook het bieden, en aanleggen, van voldoende faciliteiten langs de oevers van de Randmeren, voor alle diverse vormen van watersport – van sup tot roeien, kanovaren, zeilen, surfen en motorbootvaren – draagt bij aan het gezamenlijke doel.

Marc de Nies, belangenbehartiger bij het Watersportverbond: “Het mag breder bekend worden dat de Randmeren nu al één van de mooiste gebieden in Nederland is voor de watersportrecreatie. Droom van de watersporters is dat over 10 jaar de waterplantenoverlast onder controle is gebracht, zonder dat daarbij de natuur wordt aangetast.”

Na 9 september sluit de stemming en worden jouw keuzes meegenomen in de toekomstvisie. Ontdek hier op welke dromen je je stem kunt uitbrengen. 

Breng je stem uit via toekomstvisierandmeren.nl

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Recreatie In mijn regio

De partners van het Watersportverbond