Roy van Aller overleden na tragisch ongeval

25 juni 2024

Roy van Aller overleden na tragisch ongeval: een groot zeeman en wedstrijdzeiler neemt afscheid

Zondag bereikte ons het trieste nieuws dat Roy van Aller, een iconische figuur in de Nederlandse zeilsport, op 77-jarige leeftijd is overleden na een incident in de jachthaven van Breskens. Hij viel vermoedelijk in het water na onwel geworden te zijn. Ondanks snelle hulpverlening overleed hij ter plekke.

Van Aller had een indrukwekkende carrière van twintig jaar als kapitein en meer dan vijftig jaar als navigator en tacticus in de zeilsport. Hij was een gerespecteerd lid van de Technische Commissie van de Noordzee Club en een veelgevraagde navigator bij prestigieuze races zoals de Fastnet Race en de Bermuda Race.

Zijn toewijding aan de zeilsport werd erkend met een Ridderorde in de Orde van Oranje-Nassau in 2016. Daarnaast is hij kortgeleden benoemd tot erelid van de Noordzeeclub, de klasse organisatie van de kajuitjachten. In zijn laatste jaren bleef hij betrokken bij veiligheidsaspecten binnen de zeilsport, ondanks zijn geleidelijke terugtrekking uit actieve deelname aan de wedstrijdsport.

Met zijn overlijden verliest de zeilgemeenschap een toegewijde zeeman, mentor en vriend. Roy van Aller zullen we ons blijven herinneren door zijn kundigheid en liefde voor de zee.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Recreatie In mijn regio Verenigingen Wedstrijdsport zeilen, wind- en kitesurfen

De partners van het Watersportverbond