Renovatie van de Spijkenisserbrug: Advies voor Recreatievaart

30 augustus 2024

Rijkswaterstaat zal van september 2024 tot eind 2025 een uitgebreide renovatie uitvoeren aan de Spijkenisserbrug over de Oude Maas. Deze renovatie zal aanzienlijke hinder veroorzaken voor de scheepvaart, inclusief de recreatievaart. Om de veiligheid te waarborgen, adviseert Rijkswaterstaat recreatievaart om tijdens deze periode een alternatieve route te kiezen.

Beperkingen voor Scheepvaart

De Oude Maas is een belangrijke route voor zowel beroeps- als recreatievaart, waarbij de Spijkenisserbrug een cruciale doorvaart vormt. Normaal gesproken hebben schepen per vaarrichting een eigen doorvaartopening, met een hefbrugdek dat omhoog kan. Echter, tijdens de renovatie zal steeds één van deze heffen buiten werking zijn, waardoor hoge scheepvaart in beide richtingen slechts via één doorvaartopening kan passeren. In sommige gevallen zal dit zelfs gelden voor alle scheepvaart.

Afgesloten Doorvaarten

Daarnaast zullen de smallere doorvaarten aan de buitenzijdes van de brug tijdens de renovatie afgesloten zijn. Dit betekent dat kleinere schepen niet via deze alternatieve route kunnen varen. Voor recreatievaart wordt daarom sterk aangeraden om een andere vaarroute te kiezen gedurende de renovatieperiode.

Planning en Details

De renovatie start in september 2024 en zal naar verwachting eind 2025 worden afgerond. Voor een gedetailleerde planning van de werkzaamheden en meer informatie over de alternatieve routes, verwijzen wij u naar de bijgevoegde flyer.

Rijkswaterstaat begrijpt dat deze renovatie ongemak kan veroorzaken, maar benadrukt dat de maatregelen noodzakelijk zijn voor de veiligheid en duurzaamheid van de Spijkenisserbrug. Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

In onderstaande flyer vindt u gedetailleerde informatie over en een planning van de werkzaamheden.

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond