Ook SUP-ers, kanovaarders en roeiers geen toegang tot Uitstootvrije zone Pleziervaartuigen in Amsterdam

28 mei 2024

Ook SUP-ers, kanovaarders en roeiers geen toegang tot Uitstootvrije zone Pleziervaartuigen in Amsterdam

De gemeente Amsterdam wil een Uitstootvrije zone voor Pleziervaartuigen invoeren vanaf 1 januari 2025. Het beleidsvoornemen is gepubliceerd en er is inspraak mogelijk tot en met 10 juni 2024. In het beleidsvoornemen staat dat zelfs 'met handkracht aangedreven vaartuigen' per 1 januari 2025 een geldig Vaarvignet moeten hebben. In de huidige regeling zijn SUP-ers, kanovaarders en roeiers daar juist van vrijgesteld.

Laat je stem horen

Het is van groot belang dat pleziervaarders de inspraakprocedure benutten om duidelijk te maken dat met handkracht aangedreven vaartuigen al 100% uitstootvrij zijn. De verplichting voor SUP-ers, kanovaarders en roeiers om een geldig vaarvignet te hebben draagt op geen enkele wijze bij aan het doel van het beleidsvoornemen om een uitstootvrije zone te creëren. Het leidt slechts tot onnodige kosten, regelgeving en handhaving.

Het regioteam Noord-Holland Zuid van het Watersportverbond heeft een model zienswijze opgesteld die je hiervoor kunt gebruiken. Je kunt de zienswijze online indienen of naar onderstaand adres te sturen, onder vermelding van ‘Zienswijze beleidsvoornemen instellen uitstootvrije zone voor pleziervaartuigen’.

College van burgemeester en wethouders van Amsterdam t.a.v. Ruimte en Duurzaamheid, Team Uitstootvrije Mobiliteit
Postbus 2758
1000 CT Amsterdam

Let op;  de inspraakprocedure loopt tot en met 10 juni 2024. Dien de zienswijze dus voor deze datum in.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

In mijn regio

De partners van het Watersportverbond