Ontwikkel jezelf én je club met een trainersopleiding

3 oktober 2024

Als je al enige tijd wedstrijden zeilt en je skills verder wilt aanscherpen, overweeg dan om ook trainer te worden. Niet alleen biedt dit de kans om jezelf verder te ontwikkelen, maar je kunt ook bijdragen aan de groei van je vereniging. Goed opgeleide trainers en coaches zijn essentieel om trainingen op maat te maken, die aansluiten bij de behoeften en motivatie van sporters zoals jij.

Het Watersportverbond biedt jou en je vereniging de mogelijkheid om de opleidingen Zeiltrainer 1 en 2 gratis te volgen. Deze opleidingen helpen je om het maximale uit jezelf én uit andere zeilers te halen.

Wat houdt de trainersopleiding in?

Zeiltrainer 1

De eerste stap is een basisopleiding die volledig online kan worden afgerond. Deze vier e-learnings van elk ongeveer een uur behandelen belangrijke thema's zoals veiligheid, organisatie, en het creëren van een stimulerend sportklimaat. Na deze modules heb je de basiskennis om training te geven binnen jouw vereniging.

Zeiltrainer 2

Als jij en je vereniging minimaal vijf deelnemers kunnen aanmelden, organiseert het Watersportverbond de Zeiltrainer 2-opleiding bij jullie op de vereniging. Dit is een tweedaagse praktijkopleiding, waarbij je in gecontroleerde omstandigheden leert hoe je een effectieve training opzet en inspeelt op de behoeften van je zeilers. Onder begeleiding van een leercoach ontwikkel je didactische en organisatorische vaardigheden verder.

Waarom is een trainersopleiding iets voor jou?

Verleng je betrokkenheid
Als ervaren zeiler ben je een grote inspiratie voor jongere sporters. Door trainer te worden, blijf je actief betrokken bij je club en geef je jouw kennis door aan de volgende generatie zeilers.

Maak deel uit van een sterk team
Samen met andere (jonge) zeilers, ouders of leden volg je de trainersopleiding, wat zorgt voor een hechtere band binnen het team. Door samen te ontwikkelen, verbeter je niet alleen je eigen vaardigheden, maar ook de kwaliteit van de trainingen binnen je club.

Hoe begin je?

Wil je meer weten over de opleidingen of direct aan de slag als trainer? Bekijk de details op de website van het Watersportverbond, of neem contact op via opleidingen@watersportverbond.nl.

Deel dit artikel:

Verenigingen Jeugd

De partners van het Watersportverbond