KV Natsec wint Ruytenschildtbeker voor ledengroei

14 april 2022

KV Natsec wint Ruytenschildtbeker voor ledengroei

De Ruytenschildtbeker wordt elk jaar uitgereikt aan de vereniging met de grootste ledengroei het afgelopen jaar. KV Natsec in Vlaardingen ging er in 2021 maar liefst 41 leden op vooruit, en was daarmee koploper. De uitreiking vond plaats in Utrecht, tijdens de landelijke kanodag van het Watersportverbond. 

We hopen nieuwe gezichten te verwelkomen, ook in de diverse commissies en activiteitengroepen.

Voor Dolf Wemmers, voorzitter van KV Natsec, kwam de Ruytenschildtbeker als een grote verrassing. “We krijgen de beker nu voor de tweede maal in de geschiedenis van de beker! Het hoeft geen betoog dat we best een beetje trots huiswaarts keerden.” 

Betrokkenheid

KV Natsec vindt het belangrijk dat nieuwe leden zich bij de club welkom voelen. De bestaande leden spelen hierin een belangrijke rol. Betrokkenheid is een onderwerp dat het bestuur regelmatig bespreekt. Natsec heeft momenteel ruim 220 leden en de betrokkenheid van de leden is groot. Zo waren er 28 leden ijverig aan de slag bij hun klusdag in september 2021. Maar ze zien ook dat ze nu verbreding in verschillende commissies kunnen gebruiken. Gelukkig lukte het toch om te varen gedurende de hele coronaperiode. 

Clinics en tochten

De georganiseerde- en groepsactiviteiten kwamen (met restricties) in mei 2021 weer op gang. De behoefte om samen mooie tochten te maken, bleek uit de zeer grote opkomst van nieuwe én bestaande leden bij deze tochten. Tot in november organiseerde Natsec toertochten. Ook maakten clubleden dankbaar gebruik van tal van cursussen en clinics. Zo waren er introductiecursussen voor suppen, kajakken en open kanovaren, en clinics om reddingen en bepaalde slagen verder te oefenen. 

Inhaalslag

Van activiteiten binnen kwam niet veel terecht door de coronaregels. De Natsecers moesten het stellen zonder de speciale avond voor nieuwe leden, de thema- en discussieavonden, de stamppotdag, de pannenkoekendag, en vele andere jaarlijks terugkerende activiteiten. 2022 wil de club gebruiken voor een inhaalslag. Dolf: “We hopen nieuwe gezichten te verwelkomen, ook in de diverse commissies en activiteitengroepen.” Zal Natsec met deze voortvarendheid in 2022 weer de Ruytenschildtbeker in de wacht slepen? “Wij zijn erg blij met de ledengroei op onze vereniging en wensen dat alle verenigingen toe!” 

 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond