Inspiratiedag voor Trainer-Coaches

Club Coachdag voor trainer-coaches die beginnende én ervaren wedstrijdzeilers begeleiden

21 oktober 2024

Op zaterdag 16 november organiseert het Watersportverbond een inspiratie dag voor trainer-coaches die beginnende én ervaren wedstrijdzeilers begeleiden. Het thema van de dag is sportplezier tijdens trainingen en wedstrijden, want jonge zeilers kunnen we langer boeien en binden met meer FUN. Er zijn veel verschillende factoren die een training of wedstrijd leuk maken. Dat is voor iedereen anders: de één zoekt uitdaging in competitie, de ander wil lekker bewegen.

FUN DOOR BEWEGEN

Tijdens de dag vertalen we de principes van het Athletic Skills Model naar beweegtrainingen, zowel op de wal als op het water. Deze beweegvormen zorgen voor variatie. Ze geven de zeiler een goede en brede motorische basis om door te groeien naar watersport atleet. Neem je sportkleding mee, want je gaat zelf ook aan de slag!

FUN DOOR GROEIMINDSET

Daarnaast gaan we het hebben over coachen op groeimindset. We bespreken de laatste inzichten over de invloed van de mindset op de ontwikkeling van jonge sporters. En hoe ze daarmee de training of de wedstrijd beleven. We werken toe naar concrete handvatten voor jouw coaching: hoe geef je feedback, doelen die je stelt en de taal die je gebruikt. Coachen op groeimindset leidt tot meer leren, minder stress, betere focus en meer plezier.

Meld je nu aan via deze link

 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport zeilen, wind- en kitesurfen

De partners van het Watersportverbond