WV Zandvoort aangesloten als lid bij Verbond

dinsdag 30 augustus 2011

Sinds 1 augustus is ook WV Zandvoort lid van het Watersportverbond. De vereniging is opgericht in 1966 te Zandvoort. De vereniging heeft op 16 juli jl. de nieuwe accommodatie op het strand bij Zandvoort geopend, waarbij tevens het 45-jarig jubileum werd gevierd.

Dit nieuwe clubhuis is een functioneel gebouw geworden, met een unieke uitstraling. De vereniging beschikt nu over een permanente accommodatie, die gedurende het gehele jaar beschikbaar is (jaarrond exploitatie), hetgeen past bij de ontwikkeling van de brandingwatersporten, die o.a. met kitesurfen, golfsurfen en windsurfen minder seizoensgebonden is.

Wedstrijden
De vereniging organiseert wedstrijden, waaronder de zgn. NAM-REM Race – een lange afstandsrace voor catamarans. Deze wedstrijd is op 20 augustus gevaren. Aansluitend stond op 21 augustus de zogenaamde aardebaan op het programma. De wedstrijden zijn onder prima omstandigheden gevaren.
Zie voor meer informatie de site van WV Zandvoort. Tevens worden regelmatig clubwedstrijden georganiseerd en ook zijn er kitesurfers bij de vereniging actief.

NFB en Watersportverbond
Ook WV Zandvoort heeft zich aangemeld in het kader van het convenant tussen NFB en Watersportverbond, dat ruim een jaar geleden is ondertekend door beide partijen.
Aanmelding conform het convenant is nog tot eind dit jaar mogelijk. Uiteraard kunnen verenigingen zich daarna ook nog aanmelden, maar dan niet meer onder dezelfde gunstige voorwaarden die de NFB en het Watersportverbond zijn overeengekomen.

Informatie opening
Een artikel over de opening van dit clubhuis vindt u in de nieuwsbrief Regio Noordzee van juli 2011 op de regiopagina Noordzee. Het feestelijk gebeuren is tevens gefilmd, het resultaat hiervan is te zien op www.watersportverbond.tv – Zeilen (of even zoeken op Zandvoort).

« Terug naar het overzicht


 
Print dit artikel